Subskrybuj planetę - dołącz do Klubu WWF

Dołącz do Klubu WWF!

Wspieraj regularnie Fundację WWF Polska i razem ratujmy dziką przyrodę

Stan przyrody pogarsza się na całym świecie w zatrważającym tempie. Sposób produkcji i konsumpcji dóbr oraz lekceważenie środowiska doprowadziły naszą planetę do granic wytrzymałości. Spadek bioróżnorodności i zmiana klimatu to jedne z największych wyzwań, przed którymi stoi dziś świat. Już czas, abyśmy odpowiedzieli na sygnał s.o.s. wysyłany przez przyrodę.

68 procent - o tyle zmalała populacja zwierząt od 1970 roku (infografika)
Populacja zwierząt

Na całym świecie liczebność populacji ssaków, ryb, ptaków, gadów i płazów zmniejszyła się o 68% pomiędzy rokiem 1970 a 2016.

Nosorożec - ikona, infografika, kontur
zmiana klimatu

Prawie jedna piąta dzikich gatunków zwierząt jest zagrożonych wymarciem w tym stuleciu wyłącznie z powodu zmiany klimatu.

Planeta Ziemia - grafika przedstawiająca Ziemię, kontynenty, infografika
Ślad ekologiczny
Zasoby naturalne są wykorzystywane szybciej, niż przyroda może zniwelować straty. Przekraczamy biologiczny potencjał Ziemi o 56%.

Aby chronić planetę, potrzebujemy Twojej pomocy! Wesprzesz nasze działania?

Co otrzymasz po dołączeniu do Klubu WWF

Każdy darczyńca, który przekazuje comiesięczną darowiznę, w podziękowaniu dostanie od nas:

• pakiet powitalny, a w nim: list powitalny, niespodziankę i bieżący numer magazynu „Planeta Ziemia”
  • trzy razy w roku magazyn „Planeta Ziemia”
  • comiesięczny newsletter z aktualnymi informacjami na temat naszych działań i pilnych akcji
  • mailowe podsumowanie naszych działań z ubiegłego roku
  • pewność, że każdego dnia ratuje cenną przyrodę

Klub WWF - pakiet powitalny z listem, niespodzianką i magazynem Planeta Ziemia

Czym zajmuje się Fundacja WWF Polska?

Ryś idący lasem
Polskie gatunki
Ryś, niedźwiedź, wilk, sóweczka, żubr, foka oraz morświn – to gatunki, które chronimy w ramach projektów prowadzonych na terenie Polski, starając się odbudować ich populacje.
Dwa tygrysy ocierające się o siebie
Gatunki zagraniczne
Wspieramy ochronę tygrysa azjatyckiego, pantery śnieżnej i suhaka mongolskiego, tym samym troszcząc się o środowisko ich życia.
Ciek wodny otoczony roślinnością po obu brzegach
Siedliska
Od lat dbamy o domy dzikich zwierząt w Polsce – lasy, rzeki oraz Bałtyk. Propagujemy zrównoważone leśnictwo, przywracamy rzekom naturalny bieg, a z Morza Bałtyckiego usunęliśmy już ponad 440 ton śmieci.
Niedźwiedź polarny trzymający się roztapiającej się kry
Klimat
Zgłaszamy uwagi i propozycje korekt do ustaw dotyczących ochrony klimatu. Promujemy odnawialne źródła energii oraz pracujemy nad zapewnieniem Sprawiedliwej Transformacji w regionach węglowych.
Ryś idący lasem
Polskie gatunki
Dwa tygrysy ocierające się o siebie
Gatunki zagraniczne
Ciek wodny otoczony roślinnością po obu brzegach
Siedliska
Niedźwiedź polarny trzymający się roztapiającej się kry
Klimat

Klub WWF - najczęściej zadawane pytania

Co to jest Klub WWF?

Klub WWF to wyjątkowa społeczność darczyńców comiesięcznie wspierających działania WWF. Łączy ich wspólny cel – troska o przyszłość naszej planety.

Jak mogę dołączyć do Klubu WWF?

Członkiem Klubu WWF jest każdy darczyńca, który co miesiąc wspiera działania Fundacji WWF Polska kwotą 5 zł lub więcej. Możesz dołączyć do Klubu WWF na tej stronie lub na każdej innej podstronie pomagam.wwf.pl, wybierając opcję wsparcia „miesięcznie”.

Kiedy otrzymam pakiet powitalny?

Pakiet powitalny otrzymasz w ciągu 7 dni od dokonania pierwszej darowizny regularnej. Zostanie wysłany do darczyńców, którzy zostawili adres i zgodę na korespondencję pocztową. Jeśli nie dotarł pod wskazany adres, skontaktuj się z naszą Infolinią pod numerem (22) 660 44 34 lub napisz na adres klub@wwf.pl.

Kiedy otrzymam magazyn „Planeta Ziemia”?

„Planeta Ziemia” jest wysyłana trzy razy w roku: w marcu, w czerwcu i w listopadzie. Do darczyńców, którzy chcą otrzymywać wersję papierową magazynu oraz jednocześnie zostawili nam adres i zgodę na korespondencję, magazyn wyślemy pocztą tradycyjną, a do tych darczyńców, którzy zostawili zgodę na kontakt poprzez e-mail, wyślemy magazyn w wersji elektronicznej. Zawsze możesz zmienić formę otrzymywania magazynu, dzwoniąc na naszą infolinię pod numer (22) 660 44 34 lub wysyłając wiadomość na adres klub@wwf.pl.

Klub WWF - numery magazynu Planeta Ziemia

Na co przeznaczane jest moje wsparcie?

Twoje wsparcie w ostatnim roku zostało przeznaczone w 71% na projekty przyrodnicze, w 14% na pozyskanie darowizn i funduszy, w 11% na finanse i administrację i 4% na spłatę pożyczki inwestycyjnej na rozwój organizacji.

Kończy mi się ważność karty płatniczej. Jak mogę przedłużyć członkostwo?

Jeśli chcesz przedłużyć członkostwo w Klubie WWF, w każdej chwili możesz dokonać nowej darowizny regularnej na tej stronie lub każdej innej podstronie serwisu pomagam.wwf.pl. Wystarczy, że wybierzesz opcję wsparcia „miesięcznie”, uzupełnisz formularz i zostawisz dane nowej karty płatniczej.

Jak często będę otrzymywać newslettery i maile?

Raz w miesiącu będziemy wysyłać do Ciebie newsletter informujący o naszych działaniach. Również raz w miesiącu otrzymasz od nas mailing dotyczący aktualnie prowadzonych kampanii fundraisingowych. Dodatkowo raz w roku wyślemy Ci podsumowanie naszych działań. Maile i newslettery wysyłamy tylko do tych osób, które zostawiły zgodę na kontakt poprzez e-mail.

Więcej pytań i odpowiedzi znajdziesz w FAQ.