Adoptuj
Panterę Śnieżną

Adoptuj panterę

Czy wiesz, że...

Cętkowany wzór jest, niczym odciski palców u człowieka, unikalny dla każdego osobnika?

O irbisach

DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
O PANTERZE

Nieuchwytna niczym Górski Duch

Pantera śnieżna jest uważana za najbardziej tajemniczego drapieżnika Mongolii.

Trudno ją dostrzec w skalistym krajobrazie powyżej granicy lasu. Wkrótce będzie to zupełnie niemożliwe, gdyż ten piękny dziki kot znika dziś całkowicie z powierzchni Ziemi - ich populacja w ciągu ostatnich 16 lat zmniejszyła się o co najmniej 20%.

Przeczytaj cały artykuł
Możesz nam pomóc, wpłacając darowiznę na dowolną kwotę na poniższy numer konta:


58 1030 1999 7111 1445 0000 0000
Fundacja WWF Polska
ul. Usypiskowa 11 02-386 Warszawa
Kontakt dla darczyńców indywidualnych w dni robocze w godz. 9:00-18:00
+48 22 660 44 34
klub@wwf.pl WWF.PL
Dołącz do nas
Zapisz się do newslettera
Dziękujemy
Chronimy przyrodę z ludźmi i dla ludzi.
Zdjęcia i grafiki © WWF lub zostały wykorzystane za zgodą.
Dołącz do nas
Zapisz się do newslettera
Dziękujemy