Adoptuj
sóweczkę

Adoptuj sóweczkę

Czy wiesz, że...

sóweczki w pierwszym okresie życia karmione są przez samca.

O sóweczce

Dowiedz się więcej
o sóweczce

Ten ptak, to wielki duch w małym ciele

 To najmniejszą sową występującą w Polsce i Europie. Dlatego idąc przez las, możesz nawet jej nie zauważyć.

Jej mały rozmiar potrafi być niezwykle mylący - w rzeczywistości sóweczka jest bardzo sprawnym łowcą. Sóweczka to drapieżnik z prawdziwego zdarzenia – krótkie skrzydła i długi ogon stał się orężem szybkiego i zwrotnego łowcy. Niemal bezszelestna, z łatwością radzi sobie z polowaniem w świetle dziennym.

Przeczytaj cały artykuł
Możesz nam pomóc, wpłacając darowiznę na dowolną kwotę na poniższy numer konta:


58 1030 1999 7111 1445 0000 0000
Fundacja WWF Polska
ul. Usypiskowa 11 02-386 Warszawa
Kontakt dla darczyńców indywidualnych w dni robocze w godz. 9:00-18:00
+48 22 660 44 34
klub@wwf.pl WWF.PL
Dołącz do nas
Zapisz się do newslettera
Dziękujemy
Chronimy przyrodę z ludźmi i dla ludzi.
Zdjęcia i grafiki © WWF lub zostały wykorzystane za zgodą.
Dołącz do nas
Zapisz się do newslettera
Dziękujemy