Adoptuj
morświna

Adoptuj morświna

Czy wiesz, że...

morświny używają echolokacji do porozumiewania się.

O Morświnach

DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
O MORŚWINACH

Tylko na wolności

Odbudowanie populacji morświnów to wyzwanie. Ci bliscy krewni delfina nie rozmnażają się bowiem często - to najkrócej żyjące z waleni, u których rozród ma miejsce tylko kilka razy w życiu. W dodatku na świat przychodzi jedno młode, które łączy silna więź z matką. Ponadto morświny tak upodobały sobie wolność, że próby hodowania ich w niewoli kończą się niepowodzeniem. Te tajemnicze ssaki z reguły nie są w stanie przeżyć rozłąki z morzem.

Przeczytaj cały artykuł
Możesz nam pomóc, wpłacając darowiznę na dowolną kwotę na poniższy numer konta:


58 1030 1999 7111 1445 0000 0000
Fundacja WWF Polska
ul. Usypiskowa 11 02-386 Warszawa
Kontakt dla darczyńców indywidualnych w dni robocze w godz. 9:00-18:00
+48 22 660 44 34
klub@wwf.pl WWF.PL
Dołącz do nas
Zapisz się do newslettera
Dziękujemy
Chronimy przyrodę z ludźmi i dla ludzi.
Zdjęcia i grafiki © WWF lub zostały wykorzystane za zgodą.
Dołącz do nas
Zapisz się do newslettera
Dziękujemy